dimecres, 13 de març del 2013

1, 2, 3, acció "El que fa el vell de casa sempre està bé"

EL QUE FA EL VELL DE CASA SEMPRE ESTÀ BÉ


El que fa el vell de casa sempre està bé es un conte de Hans Andersen.

Sinopsis:

Hi havia una vegada un home que vivia amb la seva dona i un cavall. Un dia la dona li va dir que anès al mercat a vendre o intercanviar el cavall. Així doncs, l'home va anar a mercat, però pel camí es va trobar un senyor que duia una vaca. Van fer tractes i es van canviar els animals. Va continuar cap al mercat i es va trobar un altre senyor que duia una ovella preciosa, d'aquelles que no havia vist mai. Va fer negoci amb el senyor de l'ovella i van canviar la vaca per la ovella. Així successivament, canviant l'ovella per una oca, la oca per una gallina i la gallina per un sac de pomes neulides.
Quan l'home ja s'havia cansat de fer negosi, va parar en un hostal per descansar i prendre quelcom.
Aleshores va conèixer dos anglesos, els quals li van dir que la dona del pagès s'enfadaria amb ell si li portava un sac de pomes neulides, el pagès va dir que no, a la seva dona li encantaben le spomes neulides. Així, van fer una juguesca, si la dona del pagès no s'enfadava els anglesos li donarien cent lliures.
Van arribar tots tres a casa del pagès, i aquest li va explicar tota la història, tots els intercanvis que havia fet, fins arribar al sac de pomes neulides.
La dona tota contenta es va llançar als braços del seu marit.
Finalment els anglesos li van donar un quintar d'or al pagès que havia estat ben rebut després d'aquell negoci tan desastrós.



A continuació, està el video del començament del conte de "El que fa el vell de casa sempre està bé":

                                                                 Carlota Bacardit

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Anda jo vull k m'explikis un conte per anar a dormir!!!!
    arribas2208@gmail.com

    ResponElimina