dijous, 7 de març del 2013

"La vida en sí es el más maravilloso cuento de hadas". Christian Andersen

INTRODUCCIÓ:

El conte és una narració breu que gira al voltant d'un únic incident predominant al que se li dona una solució definitiva (s'ha de prescindir de tot allò que sigui secundari i pugui distreure l'atenció del tema principal); Tot això expressat d'una forma que arribi a despertar en els nostres sentits un únic efecte emocional.
En general és un relat breu que explica un assumpte fictici que es diferencia de la novel·la per la seva extensió. La novel·la acostuma a tenir una estructura més complicada i bastants més personatges que un conte.


 Es poden distingir tres tipus de contes:
1. El conte fantàstic, un simple joc d'imaginació, basat la majoria de vegades en mites i llegendes.

2. El conte anecdòtic, que gira al voltant d'un fet, esdeveniment o dita significativa i enginyosa.

3. El conte didàctic, que duu una ensenyança o moral.


CARACTERISTIQUES:
-argument simple
-majoritariament es centra en una única cosa
-pocs personatges
-estructura tradicional:
-Inici
-Nus
-Desenllaç

La rondalla  Una rondalla és una narració breu popular que combina elements de fantasia, de llegenda i de reals. La trama sol ser molt senzilla amb situacions i personatges comuns a tots els pobles i cultures; els personatges, plans, el temps i l'espai indeterminats. Destinada especialment a l'entreteniment dels infants amb una intenció moralitzadora. La rondalla té un caràcter anònim, a més, les rondalles pertanyen a un patrimoni col·lectiu que remet ocasionalment a la cultura indoeuropea.
CARACTERISTIQUES:
-Te una estructura fixa


En els diferents apartats treballem els contes de Grimm i Andersen, les seves traduccions, il·lustracions, adaptacions...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada